On todella outoa käydä läpi tekstiä, jonka on vain koostanut eri aikoina kirjoitetuista osasista. Kirjallisuuskatsausta en ole lukenut oikeasti läpi melko tarkalleen vuoteen.

Lauseiden viilaaminen on typerää hommaa, varsinkin, kun olen tehnyt sitä koko ajan työn kuluessa. Käynyt uudestaan ja uudestaan lauseita läpi ja muuttanut, muuttanut ja muuttanut sanoja. Ihme kyllä olen löytänyt vain yhden taivutusmuodoiltaan epäkoherentiksi jääneen lauseen näiden kymmenien ellei hitto vie satojen viilausten jäljiltä.

En kaikista kokemuksistani huolimatta ole koskaan tullut ajatelleeksi, miten paljon täytyy taivutusmuotoja muuttaa yhdessä viattoman näköisessä lauseessa, kun sen muuttaa passiivista aktiiviin:

"Siksi analyysivaiheessa irrottaudutaan haastattelurungon käyttö- ja palvelukeskittyneestä tematisoinnista ja pyritään muodostamaan uusi, vaikuttavuuskeskeinen tematisointi."

"Siksi analyysivaiheessa irrottaudun haastattelurungon käyttö- ja palvelukeskittyneestä tematisoinnista ja pyrin muodostamaan uuden, vaikuttavuuskeskeisen tematisoinnin."