Olen parhaani mukaan yrittänyt olla ajattelematta koko gradua vähän aikaa. Menen seminaariin vasta syksyllä, rauhoittelen itseäni. Ensi viikolla alkavat kuitenkin parinkin kaverin graduseminaarit omassa pääaineessani, ja yhtäkkiä innostus taas nostaa päätään.

Ja hyvä onkin, että nostaa: olenhan vakaasti päättänyt, että tänä keväänä luen hiljaksiin mutta päättäväisesti mahdolliseen aiheeseeni liittyvää kirjallisuutta ja kypsyttelen aiheen rajausta.

Tutkailin hieman laitoksemme graduaihesivun tarjontaa: löytyyhän sieltä ainakin pari minulle ehkä sopivaa aihetta. Digitalisoitumisen asettamat haasteet tieteellisten kirjastojen (/museoiden/ arkistojen / tietohuolto-organisaatioiden) yhteistyölle voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen ja sopisi sivuaineisiinikin, kun valitsisin museot tai arkistot. Arkistojen ja kirjastojen tehtävät tietohuollossa: vertaileva analyysi ehkä menettelisi, mutta Yritysten ja virastojen asiakirjahallinto (records management) on sitten vihoviimeinen vaihtoehto.

Ja mikä estäisi kehittelemästä aivan omaa aihetta. Nyt pitäisi sitten kerätä rohkeutta ja jaksamista, että hakisi vähän materiaalia ja ehkä kyselisi asiaankuuluvalta professorilta lisävinkkejä kirjallisuuden suhteen. Mutta onhan tässä vielä pari päivää joululomaakin jäljellä.