Parin päivän ikäisen alkuinnostuksen kourissa tekisi mieli alkaa gradun teko vaikka heti. Toistaiseksi olen kuitenkin joutunut tyytymään vain kopioimaan ja säilömään huolellisesti seminaarityössä käyttämiäni artikkeleita ja yrittämään keskittyä selviytymään järjellisesti tästä lukukaudesta ja etenkin ensi viikosta, jolle on määrätty vaatimattomat neljä kappaletta erilaisia deadlineja. Onneksi yhden kurssin harjoitustyön vastaanottaja on luvannut auliisti joustaa toukokuun puolelle.

Graduyhteistyö on nyt vahvistettu ja vielä kertaalleen vahvistettu, joten tällainen luontainen pessimistikin voi viimein luottaa asian todella olevan todellista. Nyt minulla on jopa mielessäni jonkinlainen aikamääre, jolloin tutkimus voisi olla valmis. Jos tutustun kirjallisuuteen jo kesän aikana (ei kesätöitä – paljon aikaa) ja menen syksyllä lukuvuoden kestävään graduseminaariin, voisi kaikki olla työ- eli toisin sanoen rahatilanteesta riippuen valmista esimerkiksi vuoden 2006 loppuun mennessä.  

Täytyy olla varovainen ja koputtaa lujaa puuta. Kaikki on tapahtunut äkkiä ja palaset loksahtaneet aivan tavattoman hyvin paikoilleen. Miksi liikaa suunnittelemaan, kun tuntuu, että kaikki on suunniteltu kätevästi jo etukäteen.